Defibrillátor – pályázaton való részvétel

Az FVL Gönyű Egyesület 2022-ben pályázott egy defibrillátor készülék beszerzésére. 

A pályázat sajnos sikertelen volt, mégis büszkén írjuk meg, hogy esélyünk volt  az egyesület részére összesen 1 186 688 Ft értékű defibrillátort és hozzá tartozó kiegészítőket, valamint újraélesztési csomagot beszerezni.

Ez a lépés nem csak az egyesület, hanem a helyi közösség egészségügyi felkészültségének és sürgősségi ellátásának szempontjából is kiemelkedő fontosságú lett volna.

A defibrillátor egy olyan eszköz, amelynek kulcsszerepe van a sürgősségi helyzetekben. Képes azonnali elektromos sokkot adni a szívritmuszavarok, például a ventrikuláris fibrilláció vagy a kamrai tachycardia kezelésére. 

Az ilyen típusú eszközöket az elsősegélynyújtás és a sürgősségi ellátás terén alkalmazzák, és életmentő eszköznek számítanak.

Az egyesület továbbra is kiemelten fontosnak tartja a pályázatban szereplő készülékek beszerzését, ezért minden hasonló pályázatot figyel és azon pályázik. 

A defibrillátor beszerzése nem csupán egy technológiai beruházás, hanem egy életmentő intézkedés is, amely segít minimalizálni az időbeli késlekedést az ilyen típusú sürgősségi esetek kezelésében.