Az év vállalkozása Gönyűn – 2023

Gönyű múltjában már nem teljesen ismeretlen az a kezdeményezés, amelyet felkarolva, továbbépítve idén úgy gondoltunk az FVL Egyesület színeiben, hogy szeretnék idén rendhagyó jelleggel megszervezni és megtartani ezt az eseményt.

Célunk:

Elismerésünk és köszönetünk kifejezése a helyi vállalkozások / vállalkozók felé, akik aktívan jelen vannak a falu életében, valami olyan megfoghatatlan pluszt nyújtanak, amitől szebbé válik a világ. Ez az elismerés reményünk szerint motiválni fogja a többi indulót is, hogy mégjobban részese legyen ennek az egésznek.

Nem szeretnék megfeledkezni a helyi Civil szervezetekről sem, hiszen a falu kulturális, sport, közbiztonság és az élet egyéb más területén tevékenykednek. Szeretnénk nekik is köszönetet mondani.

Ötletünkkel megkerestük Major Gábor polgármester urat, aki üdvözölte az elképzelést és támogatásáról biztosított minket.

Gönyűn közel 400 bejegyzett vállalkozásnak ad otthont, melyek összetétele nagyon változatos. Egyéni és társas vállalkozók, őstermelők, multi cégek illetve külföldi vállalkozások magyarországi partnerei találtak Gönyűn otthont.

A jelöltállítás, szavazás menete:

1

Első körben kiküldtük emailben hírlevelünket a ( birtokunkban lévő összes  ) helyi vállalkozásnak, melyben arra kértük őket, hogy válasszanak 5-öt azon helyi vállalkozások közül, akiknek székhelye és/vagy telephelyen községünkben található.

2

Az így kialakult rangsor szerint az első három jelöltet szavazásra bocsátottuk, és közülük került ki idén a 2023-as év vállalkozója.
( A jelölt állítás során a Theta BT – Patronbirodalom is bekerült az első hármasba, de szervezői érintettség okán nem kívánt indulni a végleges szavazásion. )


2023-as jelöltek listája

A szavazásra bocsátott vállalkozások:



Anker Étterem és Panzió

A szavazás:

2023.12.08.-án este egy közös találkozó és vacsora keretében hirdettük ki a „verseny” győztesét. Minden helyi vállalkozót/vállalkozást (akinek rendelkezésre állt az elérhetősége) meghívtunk a szavazás során erre az estre, kiegészítve a Civil szervezetek vezetőivel, és természetesen Gönyű Község Önkormányzat illetve a Polgármesteri Hivatal vezetőit.

2023-as kerekasztal
Kerekasztal #2

Major Gábor polgármester úr szintén köszönetét fejezte ki az este megszervezéséért és ígéretet kaptunk a jövőbeni szoros együttműködésre. A kerekasztalnál minden jelenlévő vállalkozó egy rövid bemutatkozás erejéig elmesélte, ki mivel is foglalkozik, hiszen már az első alkalommal is voltak olyan résztvevők, akik nem ismerték egymást.

Dr Szigethy Balázs jegyző úr családi okok miatt nem tudott megjelenni az esten, de már előzetesen is támogatta a kezdeményezést, reményét fejezte ki, hogy elindul valami közös párbeszéd akár a vállalkozások között, illetve a Hivatal továbbra is nyitott kapukkal várja a vállalkozásokat, a megkereséseket.

A közös gondolatok megosztása után sor került az eredményhirdetésre és a díjátadásra.

Major Gábor polgármester úr és Lukács Béla az FVL Gönyű Egyesület alelnöke ismertette a szavazás eredményét és adta át a megérdemelt díjakat.

Nyertes: Anker Étterem és Panzió

Az étteremről:

November 15-én ünnepelte a fennállásának 31. születésnapját az Anker. Hécz Lajos gondolt egy merészet és megvalósította álmát. 1-2 év elteltével azonban kevésnek bizonyultak a szobák és a tetőteret 5 szobával kiegészítették, rengeteg volt az átutazó.

1998-ban következett a büfé bővítés. Első körben élelmiszerbolt volt, majd boltból lottózó, később trafik és lottózó lett 10 évvel ezelőtt. Az épület külső szigetelést kapott, nyílászárók teljes cseréje megtörtént. Lajos bácsi már akkor felismerte a fejlesztés fontosságát.

2018-ban indultak a Kisfaludy programba, melnyke a keretein belül a panzió teljes felújításon esett át, klimatizált szobák mellett a mai kornak megfelelő fürdőszobákkal. Ekkor készült el az 50kw-os napelempark is, ami szinte fedezi a komplexum áramszükségletét.

2020. május 1-én immáron Bedő János irányításával ksiebb szünet után újranyitották az éttermet, a konyhát modernizálták, valamint kis idő elteltével az étterem is meg lett reformálva.


Díjátadó 2023 Gönyű az Év Vállalkozása

Az est végén közösen megegyeztünk abban, hogy mindenki igyekszik lehetőségeihez mérten felkarolni a kezdeményezést, és reményét fejezte ki a jövőbe kapcsolatban.

Szervezők, polgármester és úr a nyertes